Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtajan mietteitä kauden 2017 alussa

 

Häviämisen kulttuuria

Joissain urheilulajeissa puhutaan voittamisen kulttuurista, mutta tenniksessä on kyse häviämisen kulttuurista. Ajatellaanpa vaikka Grand Slam turnausta, jonka kaksinpeliin osallistuu lähes 200 maailman parasta tennispelaajaa. Vain yksi heistä poistuu turnauksesta voittajana. Muut aloittavat seuraavan treeniviikon "tappio niskassaan".

Olemme saaneet seuraamme tenniksen pariin kymmeniä uusia lapsia ja nuoria. On aika tuoda esiin lajimme hienouksia. Yksi näistä on edellä kuvaamani tosiasia, että tennispelaaja on tyypillisesti kilpailujärjestelmästämme johtuen hävinnyt edellisen ottelunsa. Toinen on, että pelaajat lähes kaikissa turnauksissa tuomitsevat omat ottelunsa. Kokemuksen myötä pelaajille kehittyy suorastaan hämmästyttävä kunnioitus kilpakumppaneitaan kohtaan. Jos tiukassa ottelutilanteessa ei suoriudu tuomioistaan oikeudenmukaisesti, niin tuloksena voi toki olla epäkunnioitustakin.

Otteluiden tuoksinassa pelaajat nauttivat omista hyvistä suorituksistaan, mutta jo nuorimmissa ikäluokissa on varsin harvinaista, että pelaaja iloitsisi kilpakumppanin heikosta suorituksesta – esimerkiksi tuplavirheestä tai pokaosumasta. Kaikki tämä mielessä lajimme on erittäin kasvattava ja tukee mukana olevien kehitystä monella tavoin. Harjoitusturnaukset ja valmentajien neuvot auttavat alkuun ja sen jälkeen erilaisiin kilpailutapahtumiin osallistuminen onkin paljon helpompaa.

Hyvinkään kaupunki on investoinut Hakalan kenttien uusimiseen ja ensi kesänä laajennamme toimintaamme tuolla alueella. Käynnissä on Urheilupuiston kenttien uusimishanke. Torikadun Liikuntakeskus on jatkanut luotettavana partnerinamme ja olosuhteet siellä paranevat jatkuvasti. Saattaa olla, että Sveitsin alueen kehittäminen tuo uusia yhteistyömahdollisuuksia seurallemme. Olosuhteiden osalta tulevaisuutemme näyttää siis erittäin hyvältä.

Olemme poikkeuksellinen urheiluseura siinä mielessä, että meillä on palkattuja vakituisia valmentajia. Panostamme heidän jatkuvaan koulutukseen ja tämän on tarkoitus taata valmennuksellinen laatumme. Olemme seurana mukana tenniksessä lasten leikki-iästä aina siihen asti, jos joku haluaa kokeilla tennistä kansallisella tai vaikkapa kansainvälisellä huipputasolla – seniorit mukaan luettuna. Tämä ei ole helppoa ja otamme toki erittäin mielellämme palautetta vastaan.

Kuka sitten käsittelee palautteen – tässä yhteystietoja.

 

Puheenjohtaja, jukka.tuomi@aalto.fi, 0500-713420

Juniori-, valmennus- ja kilpailuajoksen puheenjohtaja, toni.rintala@iki.fi, 040-5157265

Päävalmentaja, Mikko Järvenpää, mikkoj55@gmail.com, 0400-496292

Seurasihteeri, satu.rintala@outlook.com, 0500-333555