Uutisia

12.03.2020

KANSALLINEN KILPAILUTOIMINTA KESKEYTETÄÄN 5.4.2020 ASTI

Suomen Tennisliitto ry suhtautuu vakavasti ja vastuullisesti liikkeellä olevan koronaviruksen (COVID-19) asettamaan terveysuhkaan.

Suomen hallituksen linjausten johdosta on Tennisliitto päättänyt keskeyttää kansallisen kilpailutoiminnan 5.4.2020 asti. Suomen valtioneuvoston 12.3.2020 antamat linjaukset.

Kategoria: Kilpailut

Lisäksi Tennisliitto noudattaa valtioneuvoston suositusta yli 500 henkilön yleisötilaisuuksien perumisesta toukokuun loppuun asti sekä tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Harrastus- ja valmennustoiminnan osalta Tennisliitto ohjeistaa jäsenseurojensa toimivan valtioneuvoston suositusten mukaisesti.

Kilpailutoiminnan keskeyttäminen osuu 12-16 -vuotiaiden sisäkenttien SM-kilpailuiden ja kahden TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailun (Vaasa ja Jyväskylä) kohdalle. Näille arvokilpailuille Tennisliitto etsii uusia ajankohtia. Senioreiden sarjatenniksen playoff-turnaukset on myös peruttu. Lisäksi junioreiden kansainvälinen Tennis Europe -turnaus Pajulahdessa 16.-22.3. perutaan ja Lambi Street Tennis -kiertueen aloitusta siirretään.

Tennisliitto palauttaa peruttujen kilpailuiden osallistumismaksut pelaajille maaliskuun aikana.

Sarjatennistoimintaa on mahdollista jatkaa normaalisti toistaiseksi. Osallistuvilla seuroilla on kuitenkin mahdollisuus siirtää ja viime kädessä perua otteluita ilman seuraamuksia. Sarjatenniksen osalta tilannetta seurataan ja Tennisliitto antaa lisäohjeistuksia tarpeen tullen.

Tennisliitto korostaa käsi- ja yskimishygienian merkitystä kaikessa toiminnassa. Suosittelemme seuraamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia.